De verening

Het Bestuur

Het Bestuur

Voorzitter

Renild Van den plas

In 1998 kwam ik in contact met Eutonie. Het was een 'herademing', in de hectiek van mijn dagelijks leven. Na diverse ingrijpende verlieservaringen was Eutonie voor mij telkens DE houvast om levenskwaliteit terug te vinden en te behouden. Na de vier- jarige opleiding ben ik sinds 2008 zeer gemotiveerd om dit geschenk aan vele mensen door te geven. Ik geniet van het cursusgeven en wat het teweeg brengt bij de deelnemers. Daarom ook ben ik in 2009 enthousiast op de kar gesprongen van het Eutonienetwerk en de daaruit voortvloeiende Vereniging voor Eutonie. Sinds begin 2018 heb ik mij geëngageerd als voorzitter van deze Vereniging voor Eutonie, om via deze weg Eutonie bij een breed publiek en bij mogelijke doorverwijzers meer bekendheid te geven zodat veel mensen ervan kunnen profiteren ifv meer levenskwaliteit!

Secretaris

Elly Vanhoof

In 2013 ben ik met Eutonie in contact gekomen en heb mijn eerste reeks lessen gevolgd. Dadelijk werd ik gewaar hoeveel deugd het me deed en ook hoeveel spanning in mijn lijf opgeslagen was. Toen rijpte het idee: “Dit wil ik aan anderen kunnen doorgeven. Ik wil anderen ook de kans geven om deze deugddoende ervaring op te doen.” Dus in 2016 startte ik de opleiding tot Eutoniepedagoog aan de VES en in september 2020 ben ik afgestudeerd. Nu wil ik Eutonie mee helpen op de kaart te zetten en daarom ben ik bestuurslid geworden van de VvE. Ik hoop zo Eutoniepedagogen te ondersteunen met navormingen, met praktische zaken, met nadenken over….

Bestuurslid

Frank Snieder

In mijn werk als communicatietrainer werk ik veel met mensen en met strakke planningen en deadlines. Dat gaf (en geeft) soms stress. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met Eutonie en dat geeft mij heel veel voldoening. Na het volgen van een aantal cursussen heb ik uiteindelijk de opleiding tot Eutoniepedagoog afgerond. Een mooie ontdekkingsreis. Doordat ik veel onregelmatig werk kom ik er weinig toe om deze Eutonie lessen te geven. Wel wil ik een bijdrage leveren aan het bekendmaken van Eutonie voor een breed publiek en dat kan mooi door een functie in het bestuur.

Penningmeester

Hilde de Ridder

Na 14 jaar intensief bezig te zijn geweest met yoga, was ik toe aan een rustpauze. Mijn weg zoekende, kwam ik in aanraking met Eutonie, en sindsdien laat het me niet meer los.

Ruim 7 jaar maakt het ondertussen deel uit van mijn leven, waarvoor ik zeer dankbaar ben.

Het is dan ook met veel plezier dat ik de taak van penningmeester van de vereniging op mij wil nemen en zo een bijdrage te kunnen leveren om Eutonie onder de aandacht te brengen en hopelijk zo veel mogelijk mensen de weldaad van Eutonie te laten ontdekken.

Ledenadmin.

GRIET SEMPELS

Het is me een genoegen om als actieve Eutoniepedagoge mijn steentje bij te kunnen dragen aan de vereniging voor Eutonie. Mijn intentie gaat uit naar het samen brengen van pedagogen en sympathisanten om een hechte Eutoniewerking uit te bouwen. Eutonie, voor mij een belangrijke tool, een lichaamsgerichte pedagogie, die breder zijn weg mag vinden naar verschillende doelgroepen. We hebben een rijk pallet aan vormingen dat in dit kader wordt aangeboden. Ik ben me bewust van wat Eutonie de mens kan bieden aan zelfzorg, preventief zowel als curatief. Mijn focus ligt daarbij vooral op 't werken met kinderen. Ik ervaar een behoorlijke leemte aan lichaamsbewustzijn, een blijkbaar wat weg gedeemsterde basisbehoefte. Zeker in een tijd waar 'het kleine scherm' kinderen én volwassenen zo intens van wegtrekt.