Mia Lenaert

Zoek een
cursus met

Mia Lenaert

+32 15 31 09 22
+32 485 317 844

Biografie

In je zoektocht naar meer levenskwaliteit kan Eutonie een wegwijzer zijn ! Eutonie is een lichaamspedagogie die je op een zachte en aangename manier in voeling brengt met je lichaam. De balans kan herstellen tussen je denken en voelen. Eutonie spreekt je aan in heel je wezen en kan een herbronning  zijn in iedere levensfase.

Werkzaam als educatief medewerkster in de sociaal culturele sector en als vormingswerkster bij meerdere organisaties, leerde ik Eutonie  kennen in het vroegere Vormingscentrum Samen. Ik zag snel het belang van een lichaamsgericht aanbod in het vormingswerk. Gedreven door deze ervaringen en ook de zin om anderen deze kansen te bieden, volgde ik de opleiding tot Eutoniepedagoog van de Vlaamse Eutonie School (gediplomeerd in 1999). Cursussen in het leren begeleiden van volwassenen rond beweging, dans en babymassage werkten aanvullend.

De kans me nog verder te verdiepen in deze boeiende Eutonie materie, kreeg ik door deel uit te maken van het pedagogisch team van de VES.

Ondertussen gaf ik kennismakingssessies en voordrachten over Eutonie op interactieve wijze, begeleidde meerdere reeksen Eutonie voor de werknemers van het revalidatiecentrum in Hooidonk, en cursussen babymassage voor pas bevallen moeders.
Als Eutoniepedagoog ben ik sinds 2000 werkzaam in Duffel; met een aanbod rond basis, vervolg en gevorderden cursussen. Deze begeleid ik vanuit de pedagogische en procesmatige aanpak, ontwikkeld door de Vlaamse Eutonie School. Een methode enig in haar soort!

Eutonie is geen rage, maar biedt diep werkende ervaringen om geleidelijk aan thuis te komen in het eigen lichaam. Om rust en tevredenheid te vinden bij zichzelf. Dit vraagt tijd en engagement.

Eutonie leidt tot verantwoordelijkheid en zelfzorg

1996-99 Bijscholing tot Eutoniepedagoog – Vlaamse Eutonie School

Aanbod Mia Lenaert

Contact met Mia Lenaert