Lucas Vandenbussche

Zoek een
cursus met

Lucas Vandenbussche

+32 494 344 519

Locatie:

Rozenstraat 14,
8310 Assebroek
www.eutonie-studio.be

Biografie

In mijn fysieke theateropleiding, begin de jaren negentig, werd ik een aantal lichaamspatronen gewaar die mijn expressievermogen beperkten. Ik wou daaraan iets doen en kwam uit bij de vierjarige opleiding tot eutonie-pedagoog van de Vlaamse Eutonie School. Voor ik ontdekte hoe ik mijn expressiemogelijkheden kon verruimen, ervaarde ik via Eutonie hoe de spanningen in mij fuctioneerden. In dit proces kon ik stap voor stap leren hoe ik de spanningen in mijn lichaam kon afstemmen op de situaties waarin ik me bevond. Een proces dat nog steeds duurt. Gelukkig een zeer deugddoend avontuur 😊.

Naast dit persoonlijk proces tijdens de Eutonie-opleiding leerde ik ook hoe ik eutonie kon aanleren aan anderen. Ik startte meteen een praktijk in Brugge en omgeving. Gedurende  11 jaar legde ik me intensief toe op het geven van workshops.

Tenslotte moest ik kiezen om mijn Eutonie-praktijk te stoppen waardoor mijn docente job aan een hogeschool en mijn theaterwerk ook tot hun recht konden komen.

Vijftien jaar later laat de pensionering als hogeschooldocent mij toe om me opnieuw toe te leggen op een Eutonie-praktijk. In samenwerking met de Avansa’s in West-Vlaanderen (de vroegere ‘Vormingplussen’) geef ik nu op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen en in mijn eigen studio Eutonie-reeksen. Zowel voor grote als kleine groepen. Alsook voor individuen.

Ik ben naast Eutonie-pedagoog theatermaker en freelance docent communicatieskills.

Bijscholing tot Eutoniepedagoog Vlaamse Eutonie School

Aanbod Lucas Vandenbussche

Contact met Lucas