Louise Hoyng

Zoek een
cursus met

Louise Hoyng

+31 70 4065897

Biografie

In het jaar 2000 kom ik in aanraking met Eutonie én tijdens de allereerste cursus voel ik een ongekende, kostbare kracht van eenheid in mijn lichaam. Dit motiveert om mij in Eutonie te verdiepen en enkele jaren later de opleiding te gaan volgen.
In de loop der jaren ben ik mijn lichaam meer en meer gaan ‘bewonen’, zoals een collega haar website benoemt: ‘het bewoonde lichaam’.
Eutonie is voor mij een zelfstandige weg naar lichaamsbewustzijn.

In het bijzonder ben ik geïnteresseerd in de werkzaamheid van Eutonie. Waarom werkt Eutonie? Naast de cursussen die ik geef, doe ik een literatuurstudie naar de werkzaamheid en het nut van Eutonie. 

Momenteel organiseer ik vooral Eutonie cursussen voor ouderen. Met eenvoudige oefeningen op de grond, in het zitten, het staan en het lopen, ervaren cursisten opnieuw of op een andere wijze het eigen lichaam. Ik wil graag een concreet voorbeeld geven. Zo heeft bv. het wekken van de voetzolen tot gevolg dat je de grond onder je voeten voelt en met wakkere voetzolen aandachtig loopt, je balans vindt. Kortom: een vorm van valpreventie.

Ik geef Eutonie aan kleine groepen en individueel.
Werkzaam in Den Haag/Kijkduin en op afroep elders in het land.

2004-08 Bijscholing tot Eutoniepedagoog Vlaamse Eutonie School

Aanbod Louise Hoyng

Contact met Louise