Karlien Missinne

Zoek een
cursus met

Karlien Missinne

+32 (0) 32 3 253 08 94

Locatie:
Karlien Missinne
Dorpstraat 12
2070 Burcht

Biografie

Bewegen speelt een belangrijke rol in mijn leven.

Een groot deel van mijn kindertijd wordt er mee gevuld: balletles, bewegingsleer, volleybal en vrij dansen. Mijn zoektocht na de middelbare school brengt me naar Zwitserland, waar ik de opleiding Euritmie volg. Deze opleiding versterkt mijn innerlijk aanvoelen dat de mens één geheel is, in de verbinding van lichaam, ziel en geest.

Deze eenheid vind ik onmiddellijk terug in mijn eerste Eutonielessen. Eutonie komt op mijn pad in 2006 en laat me sindsdien niet meer los. Vertragen en verstillen, verstillen en vertragen. Ik ontmoet een nieuwe kwaliteit van beweging, nú voelend vanuit de tastzin. De mogelijkheid om vanuit mijn huid naar buiten toe te voelen en zo spanning af te voeren is een openbaring. Ik leer heel concreet wat grond onder mijn voeten wil zeggen. Mijn huid, als begrenzing en verbinding tussen binnen en buiten waar te nemen, wekt mijn zachtheid weer.  Ik ben gegroeid naar ‘thuis in mezelf’ en zit op mijn spoor. Dat geeft energie.

Wat me fascineert?

  • Te merken hoe minieme bewegingsintenties een grote werking kunnen hebben.
  • Steeds bewuster plezierig oefenen van het evenwichtsspel tussen goed bij mezelf blijven en toch een open vrije relatie opbouwen met wat rond mij gebeurt.
  • Sociale interactie

Ik werk zowel graag met groepen als individueel en leef in een voortdurend bewegen tussen verschillende landen en talen: Nederlands, Duits, Engels en Zweeds.                                              

Wat in mijn hart een bijzondere plaats geniet, is met teams rond lichaamsbewustzijn werken, stapvoets en op verbindende wijze.

In 2014 rondde ik een 3-jarige bijscholing in de Eutonietherapie-opleiding aan de Gerda Alexanderschule in Offenburg af. In 2017 beëindigde ik een driejarige coachingopleiding aan het Phoenixinstituut in Utrecht, Nederland. Dit ter ondersteuning op mijn weg van doen naar zijn.

Aanbod Karlien Missinne

Contact met Karlien