Locatie:
Lier

Start:
29 oktober

Lesmoment:
telkens van 9u30 tot 18u

Prijs:
325 € (thee, koffie, versnaperingen en soep inbegrepen)

Eutonie, de juiste spanning in balans

Wil je graag meer levenskwaliteit en je zelfhelend vermogen ontdekken?
Verlang je naar gemakkelijker bewegen en je prettiger in je vel voelen?
Wil je meer durven vertrouwen op je eigen voeten en de dragende grond zodat je meer bewegingsplezier kan beleven, zonder angst voor pijn?
Deze basiscursus is een beklijvend ontdekkings-traject, een eenvoudige waardevolle handreiking voor meer balans en welbevinden.


29-30-31 oktober en 2-3 december 2023 telkens van 9.30u. tot 18u.
Er worden drie pauzes voorzien, ’s middags is er ruim de tijd om te genieten van de groene omgeving.
De concrete dagelijkse dingen die wij aanraken met aandacht leren waarnemen, wekt in het hele lichaam de tastzin en leidt tot een wakker levensgevoel.
Gaandeweg wordt de huid meer als grens waargenomen dat leidt tot een genuanceerde ‘contact’-beleving. Tegelijk wordt bij staan, zitten, liggen of bewegen de grond als steeds dragende en veilige werkelijkheid ontdekt. Behoedzaam leren voelen naar binnen nodigt uit tot ‘bewustwording’ van de diepere weefsels en van het eigen skelet. Stap na stap vindt een natuurlijke tonus-aanpassing plaats.

Eutonie kan o.m.helpen volgende klachten te verlichten:  nek- en schouderklachten, rugklachten  slecht slapen  algemene stijfheid  hoofdpijn  vermoeidheid, gebrek aan energie, burn-out  prikkelgevoeligheid  gewrichtsaandoeningen
Eutonie is een internationale westerse lichaamspedagogie, ontstaan onder impuls van Gerda Alexander. Eutonie zet je op weg om soepele standvastigheid, innerlijke rust en draagkracht te ontwikkelen. Kwaliteiten die samengaan met een juist afgestemde spanningsbalans. Een sleutel hiertoe is de doorvoelde lichaamsrealiteit.

 

Meer achtergrondinformatie:
www.tuintempel.be en www.eutonie.info

29-30-31 oktober en 2-3 december 2023 telkens van 9.30u. tot 18u. Er worden drie pauzes voorzien, ’s middags is er ruim de tijd om te genieten van de groene omgeving.

 

Organisatoren en contactpersonen:
Ann Van Engeland tuintempel.lier@gmail.com 
0485 231 090

Hilde De Ridder hilde.dr@gmail.com
0498 924 680

Begeleiding:
Therese Windels

Locatie:
De Tuintempel
Kriekenstraat 35
Lier