Locatie:
Turnhout

Start:
15 april

Lesmoment:
maandag 13u30 tot 16u30

Prijs:
volgens voorwaarden bij Samana

VOLZET

In de juiste harmonische spanning komen’, dat is de letterlijke betekenis van eutonie. Dankzij deze lichaamsoefeningen leer je aandachtig waarnemen wat er binnenin je 'beweegt'. Je verfijnt de beleving van je eigen functioneren, maar ook je kijk op de omgeving. Door je gevoeliger te maken voor je interne processen ondersteunt eutonie het genezend vermogen van je lichaam én van je geest. Zo ontstaat een gezonde balans.

De kleine bewegingen wekken de waakzaamheid van je huid en zintuigen op. Je ordent jezelf van binnenuit. Oefeningen op een stoel of op eutoniematten maken je bewuster van lichamelijke spanning en verkramping. Gaandeweg bevrijd je jezelf van deze klachten. Je ontwikkelt een stilte binnenin, een vorm van ontspanning. Dit maakt het mogelijk om meer naar jezelf te luisteren en de samenhang intenser te beleven. De meeste oefeningen zijn gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven. 

Voor wie?
Voor iedereen die spanning, pijn en ongemakken in zijn lichaam wil aanpakken met aandachtig uitgevoerde lichaamsoefeningen.

Wat mag je verwachten?

 • Je maakt op een vernieuwde manier kennis met je lichaam.
 • Je krijgt eenvoudige lichaamsoefeningen in zit- en lighouding.
 • Je gaat op zoek naar je eigen comfort en komt zo meer in balans.

 

15/04, 22/04, 29/04, 06/05 en 13/05
telkens van 13:30 tot 16:30

Inschrijven rechtstreeks bij Samana via deze link.

 

  Begeleiding:
  Elly Vanhoof

  Locatie:

  Turnhout – ToBe Kempen
  Consciencestraat 20
  2300 Turnhout